vállalati akvizíciókról, cégértékesítésről és cégértékelésről szóló szakmai blog hírekkel szinesítve

M&A - akvizíciók és vállalatértékelés

Érdekel mennyit ér a céged?

értékeld a online, néhány perc alatt

2017. szeptember 15. - György Gábor

Képtalálat a következőre: „image valuation”Egy vállalkozás értékének meghatározása számos szituációban lehet szükséges: a leggyakoribb ok, amikor a cégét a tulajdonos értékesíteni szeretné. A cégeladás felmerülhet, ha a tulajdonos nyugdíjba menne és nincs utód / örökös, aki átvegye az üzletet vagy mást szeretne csinálni, mert már nem jelent kihívást az üzlet (vagy esetleg más üzleti elképzeléshez van pénzre szükség). 
A cég értékének megállapítására vonatkozó igény azonban nemcsak klasszikus M&A (cégeladási) tranzakciós esetén merülhet fel, hanem bizonyos esetekben a tulajdonos ettől függetlenül szeretne tiszában lenni azzal, hogy mennyi az általa felépített vállalkozás értéke vagy éppen hogyan változott ez az érték. 
De van olyan szituáció is, amikor valamilyen külső ok miatt szükséges az üzletrészek értékelését elvégezni: például banki hitel esetében, amennyiben az üzletrész biztosítékként kerül bevonásra vagy valamilyen számviteli/adózási megfontolásból (pl. könyvvizsgálat, apport miatt) kerülhet sor az értékelésre.

Az Ashington Consulting online cégértékelési kalkulátora ebben segít, hogy egyszerűen és gyorsan, néhány paraméter megadásával egy nagyságrendi becslést kaphatsz egy adott cég értékéről.

A használata egyszerű: ddd meg az értékelendő társaság várható cash-flow legfőbb elemeinek (EBITDA, CAPEX, működő tőke) átlagos induló értékét, valamint a várható változás (növekedési ráta) mértékét. 
A cash-flow előrejelzéshez szükséges adatokon kívül rőgzítsd még az értékeléshez szükséges adatokat, mint például a diszkontráta (WACC - súlyozott tőkeköltség), EBITDA szorzó.

A bejegyzés trackback címe:

https://akvizicio.blog.hu/api/trackback/id/tr5012829746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása